Onze school is een sportactieve school.

Wij zijn gecertificeerd als "Sportactieve School". Dit certificaat wordt verstrekt door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF. Het doel is om scholen voor VO, PO en SO in Nederland die actief zijn op het gebied van bewegen en sport en die voldoen aan de criteria "Sportactieve School", een kwaliteitskeurmerk te geven. Dit keurmerk vindt u bij de rubriek gezonde school.

Wat is een sportactieve school?

Het is belangrijk dat kinderen voldoende sporten en bewegen. Alleen het volgen van de lessen lichamelijke opvoeding is niet voldoende. Scholen die in aanmerking komen voor het certificaat ‘sportactieve school’ hebben een ruim aanbod in sport- en beweegactiviteiten. Er is, op basis van het leerplan, structurele aandacht voor leerlingen met een bewegingsachterstand of juist een bewegingstalent. Leerlingen moeten op niveau en naar interesse kunnen meedoen. Daarnaast werken de sportactieve scholen samen met buitenschoolse aanbieders van bewegingsactiviteiten.

Topscore!

Topscore Amsterdam geeft je de kans te ontdekken welke sport bij jou past. De gemeente Amsterdam, onze school en sportclubs zorgen er samen voor dat jij tijdens en na schooltijd kan sporten. Via Topscore ontdek je in korte tijd alle ins en outs van de door jou gekozen sport. Als je je bij Topscore aanmeldt, train je iedere week samen met medescholieren. Daarnaast speel je wedstrijden en bezoek je activiteiten en evenementen. Ook laten we je zien waar je bij jou in de buurt kunt sporten. Je kunt samen met je vrienden meedoen aan Topscore, maar ook alleen. Plezier staat tijdens de training voorop!